Kui ma väiksem olin, siis tegi ema päris tihti sellist magusat marjadega kooki. Nüüd hiljuti olen avastanud, et see on mõnus vahepala tavalisele marjakoogile. Marjade hapukus ja kreemi pehmus ja magusus sulavad mõnusalt kokku ning väikese krõmpsu lisab puru koogi peal.
Koogitegemine ise käib nii:
Põhjaks tavaline muretainas (võib ise teha või poest osta). Siin on poest ostetud ning viilutatud ema-Merikese õpetuse järgi. Kindlasti palju lihtsam viis valmis tainast plaadile jaotada kui rullida – lihtsalt vajutad lõigatud tükkide servad kokku ühtlaseks ja kõik.
Edasi puistasin peale jõhvikaid (aga võib ka kirsse või sõstraid või tikreid või … ) ning panin ahju kuskil 10min 200 kraadi juurde.
Samal ajal mikserdasin köögikombainis kokku puru (või+jahu+suhkur) ning keetsin keedukreemi (piim+suhkur+munakollased+vaniljesuhkur). Jaotasin keedukreemi koogile ning puistasin peale puru.
Edasi küpsetasin ahjus niikaua kuni puru oli küpsenud ja pealt ilus kuldpruun.
PS: Kui teha keedukreem suhteliselt magus, pole marjadele suhkrut vaja lisada. Kui aga teha keedukreem mahedam, peaks marjadele veidi suhkrut peale raputama (ja kindlasti oleneb ju marjadest ka, sest vaarikad näiteks pole nii hapud kui tikrid jne)