Roosa, roosa ja veelkord roosa ehk õmblesin Muhu vestikese.

05-IMGP2417

Kuidagi läbi õnneliku juhuse või veel millegi, tekkis mul võimalus saada uue oranži Muhu siiliku omanikuks. Siiliku meisterdas oma TÜVKA lõputööna Margot Marks ning see on raske, tihe ja mega-kvaliteetne.

Mu kollasel Muhu komplektil on kaks pluusi ja kaks põlle. Üks pluusidest just selline püstkraega nagu tegelikult oranžide seelikute aegu on kantud.  Seega tahtsin midagi uuele seelikule veel juurde ning õmblesin Muhu raamatus olnud vesti järgi endale roosa-roosa vestikese.

01-IMGP2346

Originaali järgib see, et:
* tegemist on paduroosa koemustrilise kangaga
* tepingud on suures joones samasugused
* rinnaesisel on sitsiriidest kolmnurgad
* pitsi leidsin originaalile väga sarnase
* lõige on tehtud originaalifoto järgi ning koosneb 10 tükist ja õlajoon on taha kaldu
* seespool on puuvillane valge vooder, mis on pandud igale tükile eraldi
* pikkus, tegumood ja muidu mulje said õiged

Originaalist kaldub natuke kõrvale see, et
* Jätsin tegemata tikandi oranžil liistul (selleasemel panin lillelise sitskandi)
* Mahendasin natuke kolmnurkade värve (see keskmine kolmnurk oli originaalil väga järsu rohelise värviga)
* Kaelusele ei teppinud topelt-siksakke
* Käeava kandid keerasin sissepoole, mitte välja nagu originaalil. Samuti erineb käeava teping.
* Valgele puuvillale pandud tükid ääristasin overlockiga – tükk aega mõtlesin, kas seda teha või mitte, aga teistmoodi ei nuputanud välja ka, kuidas tulemus mitte-hargnev saada.

10-IMGP2478

Ise olen vesti üle väga uhke :) .

03-IMGP2385

Ja seda õmmelda oli ka väga-väga tore. Mõtlesin, et lõpuks üks rahvariide asi, mida saab otsast lõpuni masinaga õmmelda :) (muidugi selle tikitud kantide mööndusega). Kunagi võtan ehk kätte ja teen selle teisel lehel olnud ainult roosa vesti  ning siis ka tikin… Aga praegu naudin seda kirju-mirju kantidega ülimalt roosat vestikest.

08-IMGP2459

Ja kui üldse veel sellest komplektist rääkida, siis hetkel näete neiut. Tanu on vaja juurde tikkida. Õiged sukad on puudu, need on vaja kududa. Korralik tsaari-pandlaga vöö on puudu. Saapad on hetkel veidi liiga modernsed. Ja põll on ka vana ja väsinud :P
Ehk et siis tegevust jätkub…

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>