Kevadraport

Ma ei mäleta aastat, mil ma oleksin kevadet sama kannatamatult oodanud kui tänavu. Võibolla tuli see sellest, et korraks tundus juba veebruaris kõik nii-nii kevadine ja siis tuli jälle talv. Võibolla oli põhjus milleski muus.

Igatahes kevadet mina ootasin. Ja täna tegin mõnuga ühe pildistamis-tuuri mööda aeda, et seda saabunud kevadet teiegagi jagada:

Alustame tuuri kõige varasemast õitsejast – lumekupud Merikese köögiakna all avasid oma kollased õied juba siis, kui ülejäänud aed veel lume all oli. Praeguseks on näha juba väikseid väsimise märke.

02-IMGP1388

01-IMGP1385

Järgmisena näitan krookuseid. Neid on meil lillasid, kollaseid ja valgeid. Nii lahe oleks kui kunagi oleks neid aias veel rohkem.

03-IMGP1393

04-IMGP1395

Siis vaikselt punnitavad kividega peenra ääres ennast suuremaks priimulad ning juba iirised loovad lehti, tagaplaanil õitsevad varsti mõnusalt nartsissid ja kunagi ka tuhkurenelas.

05-IMGP1399

Majaesine õunapuu sai lõikuse ning õunapuu all õitsevad õige õrna meloodiana tumelillad krookused. Neile peab kosumiseks veel veidi aega andma, ma alles eelmine sügis nad istutasin. Et kevadet ikka köögiaknast ka korralikult näha oleks istutasin krookuste vahele Türilt ema aiast toodud lumikellukesi.

07-IMGP1405

Noh ja tulbid koguvad hoogu. Huvitav on vaadata, et millised on ellu jäänud ja millised mitte. Millised sellel aastal õitseda otsustavad ja millised mitte. Tulpide kohal on hortensiad veel lõikamata, seda teen tavaliselt siis kui mõni tulp juba õie välja pistab.

06-IMGP1403

Eelmisel aastal alustatud peenar vajab jätkavalt rajamist, aga peenra kangata keskkosas laugud jõuba tõusevad.

08-IMGP1406

09-IMGP1407

Siin pistavad pead mullast naabrid ahtalehine pojeng ja raudrohi.

11-IMGP1423

12-IMGP1424

Vot siis.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.