juulikuu Tarto talus

Maja juures oleme praegu tegelenud majaesisega. Kahjuks sünnipäevapidude ajaks teist majapoolt veel korda ei saa, aga oleme pingutanud selle nimel, et siis vähemalt uus pool ei paistaks nagu ehitusplats. Ära on tehtud välisuste ümbrised ning ma värvisin ka majaesised kolm posti punaseks. Katsun juulikuu lõpuga ka üle värvida kõik valged detailid (aknaümbrised, tuulekast), kus kruviotsad ning lõikekohad on puha ilma värvita, muu aga alles ühekordse värvikihiga.


***

Loodetavasti läheb varsti ka tänavakivide paigalduseks. Vaevalt, et sellel aastal kõike jõuab, aga majaesist väga tahaks jõuda. Üks õhtu joonistasime plaani ning asetasime õuele puutokkidest piirid, kust tänavakivirajad peaksid jooksma. Praeguseks on lauda taga tohutud ja väga hirmutavad “see-võtab-kindlasti-palju-aega” hunnikud väljaostetud kive.


***

Majas sees oleme pigem koristanud kui midagi uut teinud. Majapidamisruumis on kappidel nüüd korvid olemas, puudub veel tasapind ja seega on paigaldamata ka kraanikauss. Kabineti koristasin ära ning vedasime sisse ühe vana laua, et Margus saaks oma paberimajanduse laiali laotada. Uue mööbli järele läheme kunagi veel Ikeasse. Leidsin ühe väga vahva DIY blogi, kust saab ideid ammutada. Õmblustuba on nüüd ka koristatud ning täiesti töökorras. Sinna saime ühe vana eestiaegse riidekapi, mis on tõeline uhkus. Kertu tuppa paigaldas Margus ka katuseakna putukavõrgu ära, Karl Eduardi tuppa on see veel paigaldamata. Vannitoa putukavõrguga läks aga kõige täbaramasti, sest kui me võrgud ostsime ei süvenenud eriti sellesse, kuidas need ikkagi ette käivad. Hiljem alles selgus, et nad käivad mitte akna enda juurde vaid terve aknanišši ette. Vannituba on aga planeeritud nii, et aknanišš annab seal vajaliku laekõrguse, et wc-poti juures toimetada. Seega sinna sellist putukavõrku paigaldada ei saa. Mingeid mõtteid meil on, aga teostus veel olematu…


***

Peedu ja Kärdu võtsid ette ka ühe kuuri remondi. Uus plekkkatus ootab panemist ning Kärdu alustas ka kuuri värvimist.
Kärdu tegi korda ka grilli, mis oli roostetama hakanud.


***

Muidu on juulikuus olnud kaks suuremat tegemist. Esimesel poolel käsisid Peedu ja Merike Veskite suguvõsa kokkutulekul. Õigemini käis kogu kokkutulek ka korraks meie õuelt läbi (kahjuks mul sellest pilte pole, sest meie olime siis ise just Tartus).
Ning juuli keskpaigal käisime meie Marguse ja lastega Haapsalus puhkamas.


***

Praegu aga käib juba teist päeva silotegu ning üle-üle-eile sai esimest korda valgest klaarist tehtud õunakooki. Suvi on mõnus :).


***

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.