Rohelisemummuline trikotaažkleit (see “neile, kes ei leia taljet” lõige)

See on mu teine katsetus ema tehtud ilma taljeta inimeste kleidilõike järgi kleiti tehes. Ema ise nimetas lõike Pink basic ning tegi selle kohta kolm sissekannet. Esimeses näitas oma kleiti, teises andis lõike ja kolmandas on õmblemise tehnoloogia koos fotodega.

IMGP0299

Esimene kleit mul selle lõike järgi väga ei õnnestunud. Kõigepealt oli mu kangas ainult ühte pidi veniv ja seetõttu jäi nats rinna alt lai. Teiseks avastasin, et mu mõõdud olid ka praeguseks natukene muutunud.
Selle uue versiooniga jäin aga väga rahule.

IMGP0274

Materjal on selline pisut faktuurne paksemat sorti veniv ja langev trikotaaž. Kuigi ei ole viskoos või puuvill (vähemalt mitte täies ulatuses), on siiski keha vastas väga mõnus. Just selline sügise-kleit.
Väljalõikamisel ma muidugi nööpnõelu kasutada ei viitsinud ja seetõttu nihkus mul kangas veidi ja seljaõmblus sai ülevalt kuidagi kitsas. Õmblesin sinna siis sellise musta kiilu vahele. Praegu vaatan pildilt, et järgmine kord kui seda lõiget õmblen, peaksin ikkagi seljatüki varruakaaugu ka kaugemale joonistama – ju siis minu keha ikkagi vajab seda.

IMGP0270

Noh ja kui detailidest veel rääkida, siis tahtsin teha sellist voltidega kaelust. Päris ideaalne ei tulnud, oleks rohkem volte tahtnud, aga kuna olin juba esitüki allosa välja lõiganud, siis rohkem lihtsalt ei mahtunud lõiget keerama. Ise olen uhke vähemalt sellegi üle, et üldse suutsin välja mõelda, kuidas seda teostama peaks :) . Samas on väike lootus, et ühel päeval on mu rinnapartii väiksem ja siis jääb esitükile ka rohkem volte :P

Aga üldiselt olen oma uue kleidiga väga rahul :) . Tundub, et saab olema üks selle hooaja lemmikuid mu riidekapis.

IMGP0285

IMGP0295

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>