Suvemari 2013 :)

Täpselt siis kui eelmise aasta maasikad sügavkülmast otsa said, algas sellel aastal ka uus hooaeg.
Kuna lapsed on juba suuremad ja moositarbimise hulk kõvasti kasvanud, siis ostsime seekord sissetegemiseks 30kg maasikaid. Näpud näevad nüüd väga jubedad välja, aga köögis on pidevalt magus maasikamoosi lõhn :) .

Mõned purgid on täiesti traditsioonilist tervete maasikatega keedust aga mõnedega olen katsetanud ka. Näiteks tuleb väga mõnus, kui maasikamoosi keeta sisse pakk iirise komme – paksendab muidu vedelat moosi ning annab mõnusa karamellise kõrvalmeki. Oma maitse ajakirjast proovisin järgi ka maasikasiirupi keetmise. Ja muidugi minu meelest on ikkagi üle prahi sügavkülma pandud toormoos, mida ka sai sinna omajagu.

Siin need keedumoosi purgid on.

_IGP6175

_IGP6176

Täna varahommikul aga küpsetasin kooki ja tegin beseed, sest hommikupoolikul käisid ühed ning õhtul tulevad teised külalised.

_IGP6161

Kohupiima maasika koogi tegin umbes nii:

Põhi – 1 muna, 1 pakk võid, mõru kakao, suhkur, jahu, küpsetuspulber (pehmele võile segasin juurde suhkru ja muna, siis lisasin kakao ning siis segasin juurde jahu (koos küpsetuspulbriga) niipalju, et sai veidi pehmem kui tavaline muretaigen)

Kohupiimamass – 2 toru kohupiima, 1 pk paksemat hapukoort, 3 muna, 2 munakollast, suhkur, vaniljesuhkur (segasin kõik kokku)

Küpsetasin kõigepealt pisut põhja 200C juures ning siis koos kohupiimaga 150C juures veidi üle tunni. Jahtunud koogile lõikasin peale maasikad ning katsin dansukkeri marjaželeega, milles kasutasin ära eiletehtud maasikasiirupit. Lõpuks kaunistasin ääred sulatatud mõrušokolaadiga.

_IGP6164

Maitsta saab õhtul, aga välimus tundub päris maitsev :P

Update – oli küll maitsev, võibolla kui midagi muudaksin, siis teeksin põhja kakao asemel päris šokolaadiga, siis saaksid maitsed veel puhtamad. Aga kui seda päris käepärast just pole, siis kindlasti sobib ikkagi kakao ka :)